Flexibel en mobiel temperatuur regelen in dubbelwandige vaten

De klantvraag

Klant: industriële bakkerij
Te verwarmen product: chocolade

Het verwarmen van chocolade op verschillende (flexibel in te stellen) temperaturen en toe te passen op verschillende plaatsen bij de productielijn. De verschillende temperaturen zijn benodigd omdat de chocolade in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten geleverd kan worden die op verschillende temperaturen getempereerd moeten worden.
 

De huidige verwarmingssituatie

Het bestaande dubbelwandige vat voorzien van rijdend onderstel, wordt gevuld met chocolade en wordt verwarmd en op temperatuur gehouden met warm water dat beschikbaar is in de ringleidingen van de fabriek.

Het nadeel hiervan is dat dit water maar met twee temperaturen beschikbaar is en dus niet exact afgestemd kan worden op het exacte type chocolade. Dit resulteerd in een slechtere verwerkbaarheid in de eindproducten met als gevolg langere cyclustijden of zelfs kwaliteitsverlies.

Geplaatst bij de productielijn moet het vat worden aangesloten op één van de ringleidingen om de chocolade te opnieuw te smelten en op temperatuur te houden. Dit aansluiten kost extra tijd en is praktisch gezien niet altijd eenvoudig te realiseren.
 

De Tool-Temp Oplossing

Naast het vat, geplaatst op een daarvoor ontwikkeld onderstel met wielen, wordt een ToolTemp tempereerapparaat geplaatst welke wordt aangesloten op het dubbelwandige vat.

Met de ToolTemp unit kan de chocolade in het vat op elke gewenste temperatuur worden gebracht en gehouden. Daarnaast kan deze unit overal geplaatst worden zonder afhankelijk te zijn van extern warm water.

 

De voordelen

✅ Meer flexibiliteit bij de inzetbaarheid van het dubbelwandige vat met chocolade;
✅ Minder omsteltijd;
✅ Betere beheersbaarheid van de temperatuur van de chocolade wat resulteert in minder problemen bij de productie.